Followers

Sunday

Zaman gelap

1 week down, 6 more weeks to go at the most.. hopefully..
Today instead of merely nausea, I vomited thrice this morning.. Yesterday I managed to wake up at 10am.. and this morning it extended to 11.40am.. Getting worse.? I hope not.. Lepas dah muntah2 rasa lega sekejap, cepat2 online hehe.

Yesterday evening, I smelled bau org tumis. Said to abang, "Abang, ada bau orang tumis" "Abang tak bau pun.."

After Asar I smelled bau sambal but kept it to myself (I was very sure it was a hallucination huu) and said to abang, "Abang, teringin nak makan ikan kembong goreng dengan nasi putih panas dengan sambal tumis" Teringat sambal tumis ikan bilis ummi huu. And what is it with the ikan kembong goreng and nasi putih panas?? I guess because that's the usual meal Ummi prepared for us when we were down with fever and appetite loss... "Alah, kesiannya dia..kat mana abang nak cari ikan kembong.."

"Abang, malam ni abang belikan lauk kat bawah ye.." (there's a malaysian cafe downstairs)

Night came.......

"Sayang, nasi kat bawah dah habis.. diorang masak nasi lemak tadi" Ahah, no wonder of the sambal smell!! "Abang, abang beli sambal je lah, teringin nak makan sambal"

Abang belikan fish fillet Dori, sebab ikan kembong takde huuu. Tapi tak selera, so I boiled 2 eggs.
And I ate it with nasi putih panas and sambal.. although only few spoonfuls...

Sekarang teringin nak makan nasi lemak yang sedap tapi sikit je dlm satu bungkusan and mahal yang ummi selalu beli... nak makan sambil tengok cerita cartoon kat rumah...without the nausea huu.

Today masak bubur nasi dengan ikan.. abang ada exam, so I was left alone.. nak masak juga or else the nausea vomiting will be complicated by gastritis.. so i washed the rice, put in a pot, put the fish in it, masukkan air and letak sup bunjut ikan and garam... tak larat pun nak kupas bawang.. buat sehabis cincai in between visits to the toilet.. by the way, i have diarrhea for the past 1 week as well huuu. apekah???

Yesterday I watched kakak's video of her ultrasound scan..and I think the baby is actually a boy!!! ye ke???

2 comments:

nadiah suhane said...

tahniah maryam! =) happy to hear that.
xpe maryam..kuatkan smgt.ni saat ALLAH nak tambah pahala kt.

Ummu Ameer said...

jzkk nadiah :) doakan mrym byk bersabar k,and semua selamat2 je :)