Followers

Tuesday

Ummi, I love you, really I love you!!!

After almost the whole night of vomiting till near subuh this morning, continued with diarrhea until now, I desperately want to eat Kuew Teow Kung Fu and Nasi Goreng masakan panas. Desperately want :( Mintak abang tanyakan kat kawan2 dia yg terror masak, konon2 nak order, abang kata dia blur taktau nak tempah kat siapa + segan plak nak tanya.. and me, I feel like crying

Emotion is unstable lately, worst today. I'm depressed as I can't stand abang's smell (and terpaksa letak minyak mestika kat hidung bila tidur sebelah abang :((((( kesian abang huuu), rasa nak menangis bila duk kat rumah ni, tak tahan bau bilik abang, bau dapur pun nauseating, as well as bau bilik sebelah ni..depressed and depressed.. paksa abang mandi lagi huu, walaupun natural smell takkan hilang pun kalau mandi, I used to love that smell huuu T_T

Depressed when I don't get to eat what I want, rasa nak mogok dengan makanan arab huuu. Rasa nak fly balik malaysia sekarang!!! (bila kat malaysia nangis2 nak fly kat abang smule huuu). Last night I cried because the abdominal cramp was that severe (bukan tak bersabar, tetapi meminta simpati Allah agar diberikan kekuatan untuk menghadapi). But I actually regret that when abang cried too, kesian kot tgk isteri dia... Suddenly I was afraid, baby kecik hati, maka walaupun baby ni kecik sgt lg and belum dpt mengerti (dan mungkin ada telinga tapi masih belum berfungsi), aku usap2 juga perut dan pujuk baby, sambil bacakan Selawat Atasmu by Nowseeheart.. Tapi bila baca selawat ni, teringat kat kakak pulak sebab dulu kakak suka sgt selawat ni..sadisnya, everything goes wrong huuu. I said to baby, aku menangis bukan tidak ridha, malah semua symptom2 shows me that everything is well, and baby is growing well. Mungkin ini pengorbanan pertama for me as a mom, tp baru aku faham seorang ibu tidak minta dibalasi apa2..cukuplah baby nanti menjadi hamba Allah yang terlalu mengerti hakikat penciptaannya.. jadi khalifatullah yg bertaqwa ok.

Ya Allah, besarnya pengorbanan Ummi untuk mengandungkan aku dulu... Ummi, maaf kerana menjadi anak yang tidak sempurna, ketaatan yang secebis cuma, kekasaran dalam berbahasa... I'm sorry Ummi, I love you!!!

P/s: I still desperately want that Kuew Teow Kungfu (T_T)

2 comments:

...antikapel... said...

Congrats kak...moga menjadi ummi yang melahirkan anak-anak generasi alquran yang bertqwa...:)

mun said...

oh tiba2 air mata saya bergenang2 :(