Followers

Saturday

Tag juge...

Ummu Iffah tagged me.................... :)
kna beritahu 25 things about myself...
So here goes:

1. Saya pernah ditag dulu, tapi tak comply, so skrg cuba utk menurut perintah :p
2. Skrg tgh cuti...tapi 5 hari je :( tak puas... next posting will be paediatric
3. Saya SANGAT SUKA complain :D, tapi sbnrnya dalam hati saya SGT JARANG complain..slalu redha je, tp saje hobi suka2 bising2 complain hehe
4. saya ada habit yang dah cuba utk ditinggalkan lepas kawen tp masih tak berjaya: SAYA GILE SHOPPING :( (sampai abang pun dah susah nak nasihatkan, dah sebati dlm jiwa kot...)
5. Skrg abang jlnkan catuan beli baju kat saya selama 3 tahun :(
6. Demi menunjukkan kat abang yg baju taklah berapa banyak sgt.. saya dermakan 75% kot baju yg tak pakai huu...
7. Saya sedang belajar untuk menjadi zuhud, qanaah, tawaddhu'... sgt3 susah..
8. Berkahwin umur 23 tahun (tak sempat habis belajar pun ngeh3)
9. Pregnant umur 24 tahun (juga tak sempat habis belajar....)
10. InsyaAllah dapat baby umur 25 tahun (tak grad2 jugak!!!) Haisyyy
11. I love baking :D
12. skrg ada rutin baru... bacakan bedtime story book utk baby (yg masih dlm perut hehe). Tp instead of going to sleep, baby semakin aktif bila dengar cerita huu... dah jadi wake-up stories plak
13. Pssttt yg sbnrnya i know baby tak faham pun cerita tu, sbb bila lecturer tgh mengajar pun dia aktif melampau haha, means he just responses to any sound.
14. I also have this routine utk rasa kepala baby hari2, tunggu dia turun bawah huu. stkt ni masih oblique breech, hampir2 transverse :p.. on the way nak turun tuu.. buttock dia pun semakin hari semakin tinggi..sekarang dah dekat left lumbar hehe :D
15. ohh terlupa plak, insyaAllah nak professional exam bulan may.. saya sgt tak sabar nak habis belajar, sebab nak rehat goyang kaki je kat rumah :p pemalas tak??
16. sgt selalu tidur skrg sebab slalu rasa letih sgt3..tp tidur tak nyenyak and kerap terbangun & slalu dpt nightmare huuu
17. accidentally married to Muhammad al Athiq Marzuki haha.. but I am extremely happy Alhamdulillah :p (oopss takleh cerita lebih2 pasal abang nanti abang perasan huuu)
18. everytime I post a new article in the blog, I have to inform abang, otherwise abang merajuk ngee~ sebab dia nak jadi org pertama yg baca huuuu
19. I think I'm an overly ambitious person, too many plans in hand huu
20. I love staying at home, and frequently get homesickness
21. I guess I enjoy crying as much as I enjoy my meal haha
22. Pernah jual kek, dan sangat teringin nak jual lagi...but currently I'm staying in the mahallah for a while which makes it impossible
23. I like to tire myself to sleep so that I won't think of abang too much
24. I like to be a doctor, and I love listening to patients, but I hate the superbly busy life, just how can I adapt....?
25. Our baby already has a name Alhamdulillah :D

Dengan ini, saya mengetag
1. Ummu 'Umar 'Abdul 'Aziz
2. Aliya
3. ummu Iffah

taktaula sapa lg baca blog ni huu

4 comments:

aliaa said...

**Gosok mata jap**

Aliya who, others or Aliya me?

Ummu Ameer said...

aliya you :p

Ummu Iffah said...

Interesting...hmm, tak tahu lak akak tak duk umah sewa dah skang...nape?

Khaulah Azwar said...

Sy pon slalu bace cite Maryam n really happy to read your story..
hee, x sabar2 nk tgk Ameer, mst cantik, comel mcm ummi die..mcm abi ade ke? hehe..

Maryam, doakan kte jgk, wanna be a solehah daughter, wife and mother, i'Allah =)..may God bless u shbtku =)