Followers

Friday

Mengumpat depan2

Niat nak tulis tentang laut mati dan kisah seerahnya tersendiri yg boleh diambil pengajaran.. tapi berubah arah seketika (laut mati lepas ni ok :P) di kala tersangat bosan menunggu abang bangun tidur, tak dapat nak menumpukan pada perkara fakta..lantas mulalah ramble seperti biasa..

semalam lepas pulang dari laut mati, kami ke balad untuk pulangkan kereta sewa. alang2 dah di balad, kami pun meronda2 pula. sempatlah beli sepasang kasut each :p abang nak belikan hadiah sempena ulangtahun pertunangan kami, tapi aku hanya boleh menghadiahkan cinta kat abang ^_^ harap abang tak terasa hati sebab isteri abang ni miskin, xmampu nak belikan hadiah hehe.

ketika sedang mencari kasut (mine, sebab abang dah beli waktu tu), kami masuk ke sebuah kedai kasut.. didalamnya ada beberapa pembeli dan beberapa penjual yg sedang rancak berbual dan berlawak jenaka. Abang muka serius, bila aku cakap dgn abang, dia mcm acuh tak acuh je.. "Kenapa dengan abang ni?" bertanya dengan nada tak puas hati. "Kenapa apa?" abang balas seperti tidak bersalah dan seperti baru tersedar yg aku tgh sibuk bertanyakan kasut mana yang cantik.

"Diorng tengah bercakap tentang kita" abang membalas.
"Iye? Diorng cakap apa?"
"Perempuan (pelanggan tu) kata, 'Diorang ni baru bertunang, dah jalan pegang2 tangan'. Kawan pelanggan balas 'Diorang ni baru bertunang ke dah kawen?' Pekedai lelaki jawab 'gaya macam dah kawen'. Perempuan pertama balas, 'Diorang ni faham ke kita cakap apa?'. Pekedai lelaki menjawab, 'Diorang tahu lebih banyak dari kamu'"

Mengumpat depan2?? Abang kata, lepas ni berjalan kena pakai cincin. I really dislike wearing any kind of jewellery....

Sebenarnya itu bukan kali pertama kejadian sebegini berlaku.. Dah banyak kali.. mungkin org jordan tengok kami macam budak2 sekolah menengah, langsung tak sesuai untuk jd pasangan suami isteri huu. Tapi aku suka bila abang perkenalkan diri kpd arab as Abu Ameer. Nanti pasti soalan yg akan diajukan dgn nada tidak percaya.. "Tazawwaj nta???"[Awak ni dah kawen ke???]
"Na'am" abang jawab sambil tersengih hehe

6 comments:

yellowrose said...

heheh .yup ktsni better pakai cincin..
kalo pakai cincin mmg tande da kawen ktsni.

ktorg pon lagi suke pakai cincin utk tidak diganggu kadang2.

p/s:mmg best boleh faham org arab ngumpat kite depan2..bes giler pastuh gertak die blk pastuh *terlopong dorg*

ad. Lucidus said...

...Wearing the ring is much more convenient - not too mention more fashionable - than wearing a huge signboard saying tht you guys are legally husband and wife... XDD

Ummu Ameer said...

hahaha DUDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [excited] how's elective???

ad.Lucidus & yellowrose: tulah kna pakai cincin nampaknya. if kat malaysia, we can't wear any jewellery in the ward, sebab risk of infection. bila pakai cincin, kna buka in the ward, leceh la pulak. tp kat sini Dr pakai cincin besar2 je huuu.

Ummu Sofea said...

Salam. Pakai je cincin tu. Orang beli, tanda kasih. Suami akak pernah merajuk sebab akak tak pakai cincin bila keluar dgn dia. Akak memang jenis kurang suka pakai barang2 kemas ni.

Jangan sampai org yg bg cincin tu merajuk udah le :)

ad. Lucidus said...

elective ka...well, things got from kind of impromptu to kind of weird...well, hard to say la exactly, hmm... *scratches head*

Btw, Boss-dude...methinks your elective has turned into wht I can only identify as a honeymoon la... XDD (jgn marah~!)

XP

Ummu Ameer said...

hehe me thinks the same too!!! well hospital is just too boring.....:( especially in the clinic when i can't understand anything, i have to work hard to avoid me self from falling asleep!! and when the Dr said "It's ok, you can go home now" while there were still more than 10 patients waiting, I think he was the most understanding man on earth :DD thank god i have those endoscopic room sessions few times per week (which is just equally boring but with a different orientation), at least i don't need arabic to interpret the GI video!!