Followers

Wednesday

Freemie Collection Cups

OMG I noticed 2 new acne today!!! Memang subur gila jerawat tumbuh. But this is nowhere near my experience pregnant with Faheem. Penuh jerawat 1 muka, muka berminyak gila2 and I think I looked so hideous like a 50 year old woman! Bukan setakat jerawat, tapi hyperpigmentation everywhere and stretch mark. Tapi Alhamdulillah semua hilang lepas bersalin.

Oh sebenarnya nak cerita pasal Freemie Collection Cups as promised ;P

Hari tu search pasal breastpump, terjumpa Freemie Cups (FC) ni. Terus rasa macam sangat practical dan wajib dimiliki. Of course orang first yang saya akan consult tentang benda2 macamni tentulah my sisters yang dua2 ada baby dan memang agak gila into baby stuff. Asma and Kakak kata benda ni receive many good reviews so i became more confident to buy. I tried to search pengalaman orang yang pernah guna ni dan ramai kata best. Tapi initially Asma cadangkan beli FC sekali dengan Freemie breast pump. Tengok harga sekali dengan postage lebih kurang 1.4k. Itu kalau beli direct dari Freemie (a US company) Kat Malaysia tak ramai guna Freemie breastpump rasanya tapi this pump memang receive good reviews. Padahal kalau pos ke US, harga lebih kurang RM700 je huhu.

Apa benda sebenarnya ni??

Ok kan biasa kalau beli breastpump, kita akan dapat breast shield yang disambungkan ke botol susu. Bila kita pump, susu akan terus masuk dalam botol. Masalahnya agak leceh sebab kita kena pegang botol tu dekat dengan breast. So tak handsfree.


Lepastu orang start guna handsfree breastpump bra which looks something like this. Still i think it makes a woman look like a female version of inspector gadget huhu, and I just cant imagine doing that at home or work


So FC kind of solve the problem. A woman only need to put the cups in their bra, and they can connect the tubing to a breastpump. Some put a small BP in their pocket or at their belt. A small and silent breastpump wont give you away, and you are free to pump anytime! In the clinic, while doing ward rounds etc.


Tengok harganya agak mahal. Rata rata jual dengan harga lebih kurang RM330. Rasa macam tak berbaloi beli cup sahaja dengan harga tu. Gigih search, akhirnya terjumpa satu kedai yang jual dengan harga RM249! Kebetulan saya beli breastpump yang compatible dengan FC, so tak perlu beli anti backflow yang berharga lebih kurang RM55.

Alhamdulillah dah jimat sikit :)

Saya beli kat sini http://www.lelong.com.my/merchant/livelystore.htm tak pasal2 dia dapat publisiti free haha.
Saya letak juga link ni sebab dah tahu dah mesti ramai PM minta link kedai

1 comment:

Hasnida Raji said...

salam sy ada nk let go freemie cups deluxe..baru beli je 14 mac 2015..berminat wassap nida 0193558466 tq.