Followers

Friday

Another project~ done!

Oooopsss nampak gigi rabbit Faheem! Tgk ada wound kat tepi mata... ter'accident' dengan stroller when he was playing with it.

My little polar bear

I was planning on making cushions but it was diverted by another cheeky idea- i made a bagpack instead for my baby! And it was hand-sewn!! (I don't have a sewing machine btw)

Sewing the finishings..

Halfway through... took me 2 days to complete this

Tadaa!! the front view

backview

isi pampers faheem ;p

Well, maybe i should start working on the cushions

6 comments:

Farah said...

Cantik, tak nampak macam jahit tangan pun.Saya ada mesin tapi tak reti jahit kun tepi tu, hehe, senget benget jadinya.Gambar 1st Faheem macam taiko he.Tegap betul dia berdiri, and dah jadi makin hensem from day to day

'Atiqah said...

Maryam, tengok wound faheem, teringat lagi keletah dia masa p melawat dulu =p Faheem ni, mesti curious sangat terhadap sesuatu kan? =) Take care there!Faheem dear, help mummy to take care of the house tau

Ummu Ameer said...

@ farah: ada mesin jahit tepi? waa bestnyee. dulu kalau akak balik rumah mak je (kedah) mesti belasah guna mesin jahit tepi and mesin jahit dia sebab kalau hantar jahit tepi kat kedai mahal. takpe farah bleh latih lagi ;p bestnyee ada sewing machine!!

@ 'atiqah: haaa klu tqah tringt faheem yang dulu, faheem la ni lagi advance hadoii. mummy pun semakin menjadi2 ketarzanannya! haha. seronok sgt2 tgk damia beraktiviti kat sekolah, teringt dulu faheem p situ gak tp dia tdoq ja haha. ni tgh pertimbngkn nak hntar kat tadika klu ada yg affordable ;D

'Atiqah said...

maryam:
=) tkah personally rasa bgs kalau htr daycare yg mcm tadika tu. i mean, bkn nurse baby semata2..sbb nmpk perbezaan ketara waktu damia' dijaga oleh nursery dan sekolah sekarang ni.kalau maryam jumpa yg affordable, give a try then.Mesti faheem suka sgt dpt kawan2 baru dan belajar perkara2 baru =)

Farah said...

Saya sokong pendapat Kak 'Atiqah (hai ibu Damia, saya baca blog ibu Damia jugak). Sebab kalau daycare dia tak ajar sangat dia jaga je. Aqeef dulu dekat Al Medina Nursery, dia ajar sikit2 je. Sekarang dah masuk Sure Start nampak banyak peningkatan banyak benda dia belajar.

Kak, saya tak ada mesin jahit tepi, saya jahit tepi guna zigzag stitch yg ada dekat mesin tu je. Mak mertua saya adalah mesin jahit tepi.Maksud saya kun merah yang akak jahit tepi beg Faheem tu, cantik and kemas. Saya tak pandai jahit kun.

Ummu Ameer said...

oo yeke practices make perfect, don't worry! :)

hmmm memang dah bersemangat sgt nak hantar tadika, tp athiq nak final exam skrg ni so tunggu dia habis, baru boleh g survey nnt. sebab ada jiran depan rumah ni hantar anak twins (umur 3 tahun kot) dia p tadika, pastu ada van dtg hantar and amek, tu yg teruja tu ^_^