Followers

Saturday

ESP for flawless skin: 3 years and counting

Saya nak share satu produk yang saya rasa bessttttttt sangat. And which I feel very important to regain back flawless skin!


Mungkin ada orang rasa "Eh mesti dia nak jual produk dia ni". Terpulanglah apa yang orang nak rasa, cuma saya kongsikan kesan superb yang saya dapat bila gunakan produk2 yang akan saya anjurkan :) Kalau nak rasa kesan superbb ni, no harm trying :) Kalau taknak pun xpe, kulit masing2.

Semua orang tahu saya pengguna tegar dan pengedar Shaklee. Perkara yang mungkin tak ramai tahu adalah, saya dah amalkan Shaklee selama 2 tahun sebelum saya mula berniaga! First product yang saya cuba dulu adalah ESP dan konsisten sampai ke hari ini! Tapi entah kenapa waktu 2 tahun pertama, tak pernah terfikir nak berkongsi kebaikan dengan orang lain hahaha. Saya cuma berkongsi dengan abang sampailah abang pun turut jatuh cinta! Ada sedikit penyesalan waktu tu bila berkongsi dengan abang.. abang selalu minta tolong bancuhkan ESP tapi isteri dia ni malas!!!! Huuuuu.

Waktu dua tahun pertama saya bekerja, memang sangat memenatkan. Waktu tu tengah lalui training housemanship. Houseman ni kira kuli kat hospital. Orang pertama datang, orang terkahir balik dan segala benda kita yang kena buat. Sebab nak menuntut ilmu, redha kan aje :)

Tipu kalau saya kata waktu tu tak penat. Penatnya hanya Allah yang tahu! Waktu tu Allah buka pintu hati untuk cuba ESP. Perubahan yang saya rasa adalah sangat bertenaga! Walaupun waktu tu selalu tak sempat makan breakfast atau lunch. Saya selalu datang kerja kul 3-4 pagi, balik dalam 12pm. Tapi masih mampu bertahan :) Dan pujian yang selalu saya dapat (terutama dari staff nurse haha) adalah nampak muda! Tambah lagi saya memang jenis org slim (bertambah slim bila selalu skip meal. berat waktu tu sekitar 43-44kg), rata rata tak percaya yang saya dah ada anak!
Jerawat satu penyakit kulit! Kalau ada jerawat, jom rawat! Mesti usaha untuk dapatkan flawless skin :)

Dengan waktu kerja yang gila, memang tak sempat nak buat rutin cuci muka! Kadang2 cuci muka waktu mandi. Itupun pakai apa sahaja pencuci yang ada. Selalunya pakai lebihan pencuci muka adik beradik. Diorang ni suka try macam2 produk muka, bila tak suka, terus derma kat saya haha. Saya pun terima je lah ;P tapi Alhamdulillah walaupun rutin penjagaan muka cincai boncai, muka tetap licin dan bebas jerawat. Sebab tu saya memang tak sanggup nak tinggalkan ESP sampai hari ini!

Waktu alahan, memang saya tak boleh minum ESP. Bau pun dah boleh muntah. 4 bulan tinggalkan ESP, memang perubahan ketara pada kulit. Kulit mudah dapat jerawat. Dan bila jerawat kecut, payah betul untuk hilangkan parut jerawat! Berbeza dengan ketika saya amalkan ESP, biasanya tak sampai seminggu pun kesan jerawat lesap!

Sekarang dah 2 minggu saya konsisten semula dengan ESP. Alhamdulillah nampak perubahan ketara pada kulit walaupun saya kini sedang mengandung. Biasanya kulit orang mengandung ni problematic :)

Dan perubahan lain yang saya rasa adalah saya kembali aktif dan rasa sangat bertenaga walaupun dalam keadaan mengandung! Hari2 boleh mop rumah, masak untuk keluarga, bekerja dan malam menguruskan bisnes. Alhamdulillah Allah buka pintu hati saya untuk mencuba ESP

Macamana saya minum ESP?
Saya biasa minum 2 kali sehari. Pagi dan malam. Setiap kali bancuh, saya gunakan 2 scoop + susu. Dulu selalu shake dengan tangan. Sekarang selalu guna shake-n-take (hadiah dari kakak hehehe). Rasa lagi best sebab halus berbuih2! And mesti bancuh sejuk2 or tambah ais! Sebab saya mesti buat untuk 2 orang (abang pun wajib minum ESP ni!!!), setiap kali bancuh, saya letak 4 scoop.
Jadi bayangkan 8 scoop sehari!
Selalunya 1 tong ESP tu memang tak tahan lah sebulan hehe.

Inilah resipi yang selalu saya gunakan untuk minuman ESP yang super delicoussss. Cuma gantikan Cinch dengan ESP :)

Kadang kadang rasa pelik bila customer beli ESP, lepas tu complain takde kesan. Tapi beli 1 tong, lepas 4-5 bulan pun x habis lagi! Tak tahulah macamana cara dia minum, konsisten ke tak..

Sebenarnya kalau tak bersungguh dan istiqamah, kita sendiri yang rugi. Sebabnya siapa yang nak kulit flawless? Diri sendiri juga. Mesti bersungguh2 untuk capai impian sendiri k :)

Kalau rasa nak cuba ESP, boleh hubungi saya k. Saya cuba bantu sehabis baik supaya semua orang mampu mengamalkan ESP!

Dr Maryam Aziz
0139144638

3 comments:

Orchid Tobacco said...

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.
Cigarette Machinery

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

Lydia Sylvester said...

waaa lepas ni nak minum dan terus amalkan ESP shaklee!!tq dr for good info...